Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «UPARTICIPATE»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 6 και 7 Μαΐου 2022 η εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος «UPARTICIPATE: Civic Participation for non-EU immigrants (CERV PROGRAM)», η οποία έλαβε χώρα, στην πόλη Manises (δίπλα από τη Βαλένθια) της Ισπανίας, ο Δήμος της οποίας είναι ο επικεφαλής εταίρος. Στη συνάντηση συμμετείχε αντιπροσωπεία του Δήμου Αθηένου, που μετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα, αποτελούμενη από τους συνεργάτες του Δήμου κ. Δημήτρη Κουζαπά, κ. Παναγιώτα Ροκόπου Πάντζιαρου και κ. Χριστιάνα Ροκόπου.

Βασικό θέμα του προγράμματος είναι η συμμετοχή των πολιτών και η κοινωνική ένταξη εθνικών μειονοτήτων σε τοπικό επίπεδο.

Επικεφαλής εταίρος είναι ο Δήμος MANISES της Ισπανίας και εκτός του Δήμου Αθηένου συμμετέχουν άλλοι 6 εταίροι από τις ακόλουθες Ευρωπαϊκές πόλεις: Ο Δήμος       OPCINA KALNIK OPCINSKO VIJECE KALNIK της Κροατίας, και οι οργανισμοί INDUSTRY DISRUPTORS GAME CHANGERS της Αθήνας-Ελλάδα, HELLENIC INSTITUTE OF CULTURAL DIPLOMACY NETHERLANDS της πόλης Ρόττερνταμ-Ολλανδία, ASSOCIAZIONE INCO της πόλης Μολφέττα-Ιταλία, ASSOCIACAO JUVENIL DE VIANA DO CASTELO της ομώνυμης πόλης της Πορτογαλίας και ASOCIATIA SCOUT SOCIETY της πόλης Targu Jiu της Ρουμανίας.

Ο Προϋπολογισμός του Προγράμματος είναι €148.000 και οι δράσεις του καλύπτονται 100% από Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Η διήμερη συνάντηση των εταίρων στην πόλη Manises είχε πλούσια και ποικίλη Ημερήσια Διάταξ,η με παρουσίαση κάθε εταίρου για αλληλογνωριμία, ως επίσης συζήτηση στρογγύλης τραπέζης σχετικά με τις προσδοκίες που αναμένει ο κάθε εταίρος να κερδίσει από το πρόγραμμα. Επίσης έγινε ανταλλαγή εμπειριών από τη χώρα του κάθε εταίρου. Η αντιπροσωπεία του Δήμου παρουσίασε την ιδιαιτερότητα της Κύπρου, που μετά την Τουρκική εισβολή του 1974, μεγάλο μέρος των ντόπιων κατοίκων αναγκάστηκαν να γίνουν μετανάστες στην ίδια τους την πατρίδα και να ζουν μέχρι σήμερα στην προσφυγιά, στην ίδιά τους τη χώρα. Έγινε επίσης ανάλυση και συζήτηση των βασικών στόχων του προγράμματος, επεξήγηση της εσωτερικής συμφωνίας των εταίρων και του Προϋπολογισμού του κάθε εταίρου στο πρόγραμμα.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε συνέδριο στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, με θέμα τις μεταναστευτικές πολιτικές της χώρας σε σχέση με τα τοπικά προγράμματα υποδοχής των μεταναστών, καθώς και το πρόγραμμα ενσωμάτωσης νέων μεταναστών που λειτουργεί στην πόλη Manises. Μετά ακολούθησε επίσκεψη σε έκθεση με χειροτεχνίες, κατασκευές και έργα τέχνης που έχουν δημιουργηθεί από ομάδες, στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος.

Επίσης έγινε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις τοπικής σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην οποία οι μαθητές εξειδικεύονται στη δημιουργία κεραμικών, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού της πόλης τους. Με την καθοδήγηση καθηγητών και μαθητών της σχολής, οι εταίροι δημιούργησαν ένα μικρό έργο πάνω σε πηλό, το οποίο θα ολοκληρώσουν και θα συνθέσουν, ώστε να αποτελέσει μια καλλιτεχνική εγκατάσταση με θέμα τη διαφορετικότητα, τη συνύπαρξη και την αποδοχή.

Στο τέλος έγινε συνάντηση με στόχο τον συντονισμό των εταίρων για τις επόμενες διακρατικές συναντήσεις, σε συνάρτηση με τη διοργάνωση δράσεων σε τοπικό επίπεδο, τους τρόπους συμμετοχής και κοινοποίησης των δράσεων αυτών σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και τα παραδοτέα μέχρι την επόμενη διακρατική συνάντηση, που θα γίνει στη Βουλγαρία.

Από τον Δήμο Αθηένου                                                                   11 Μαΐου 2022